17 Nisan 2013 Çarşamba

AYDIN YÖRESİ ZEYTİN YAĞLI YEMEKLERİ

İmam Bayıldı  Tarih: 26.06.2005Yazdır
Malzemeler:
zeytin yagi
1 adet sogan
5-6 domates
2-3 patlican
yarim cay bardagi su
cay kasigi tuz toz biber (baharat) 
Yapılışı: patlicanlari ortadan kesip yan yan kesilir ve tavada zeytin yaginda kavrulur, sonra tabaga koyulur ve bekletilir,tavadaki yag dökülüp az yagda sogan kavrulur domatesin kabugu soyulup karistirilir dibine yanmasin diye yarim cay bardagi su dökülür ve tavanin kapagi kapatilir,suyu cektikten sonra baharatiyla karistirilir ve patlicanlar tavaya koyulur kapak kapanir ve sonkez yine karistirilir, tabaga serveis yapip koyulur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder