21 Nisan 2013 Pazar


 
 YÖRESEL ZEYTİN YAĞLI 

MALZEMELER

  • 4 adet kabak
  • ½ kg. havuç    
  • 4 adet enginar
  • 1 su bardağı bezelye
  • ½ kg. ıspanak
  • 2-3 patlıcan
  • ½ kg. domates
  • Maydanoz, dereotu
  • Yeşil biber
  • 4 yumurta
  • Salatalık turşusu
  • Limon, nane, kekik
  • Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI        

Enginarı zeytinyağı ile pişirin.Kabakları ikiye bölerek suda haşlayın. İçlerini sebzeli karışımla
doldurun.Ispanağı püre yaparak içine dört yumurta ilave edin.Dikdörtgen bir tepsiye yayarak
fırınlayın, fırından çıkarıp rulo şeklinde sarın.Domateslerin içlerini oyarak közlenmiş patlıcan,
haşlanmış patates mayonezli karışımla doldurun, Hazırlanan tüm sebzeli, zeytinyağlı yemekleri
servis tabağına yerleştirin.

SUNUM        
Soğuk olarak servis yapılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder