Yapılışı: Eti, kısık ateşte kendi suyu
ile 40 dakika kadar pişir. 5 su bardağı sıcak su ve tuz ekle, yumuşayana
değin, pişirmeye devam et, kevgirle sudan çıkar, kemiklerini ayır. Eti 1
santimetreküp irilikte doğra, et suyuna koy ve kaynamaya bırakarak. Unu
kalan su ile ez, çorbayı ekle, kaynayıncaya kadar karıştırıp, 10 dakika
pişir. Yumurtayı ayrı bir kapta, limon suyu ile iyice çırp, içine sıcak
çorbadan birkaç kaşık koyarak çırp. Limon suyu, yumurta karıştırıp,
tencereye azar azar eklerken, çorbayı sürekli karıştır, kaynayınca
ocaktan al. Yağı tavada erit, kırmızı biberi ekle, bir iki kez çevir,
ocağı kapat, çorbanın üzerine gezdir. |
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder