17 Nisan 2013 Çarşamba

DÜĞÜN ÇORBASI

Düğün Çorbası  Yazdır
Malzemeler:
Koyun eti (kemikli) - - 500 gram
Su 6 su bardağı 1200 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Un 1/3 su bardağı 35 gram
Yumurta 1 adet 50 gram
Limon suyu 2 yemek kaşığı 20 gram
Margarin 1 1/2 yemek kaşığı 15 gram
Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram 
Yapılışı: Eti, kısık ateşte kendi suyu ile 40 dakika kadar pişir. 5 su bardağı sıcak su ve tuz ekle, yumuşayana değin, pişirmeye devam et, kevgirle sudan çıkar, kemiklerini ayır. Eti 1 santimetreküp irilikte doğra, et suyuna koy ve kaynamaya bırakarak. Unu kalan su ile ez, çorbayı ekle, kaynayıncaya kadar karıştırıp, 10 dakika pişir. Yumurtayı ayrı bir kapta, limon suyu ile iyice çırp, içine sıcak çorbadan birkaç kaşık koyarak çırp. Limon suyu, yumurta karıştırıp, tencereye azar azar eklerken, çorbayı sürekli karıştır, kaynayınca ocaktan al. Yağı tavada erit, kırmızı biberi ekle, bir iki kez çevir, ocağı kapat, çorbanın üzerine gezdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder