17 Nisan 2013 Çarşamba

Sütlü Kadayıf Tatlısı  Yazdır
Malzemeler:
250 GR TEL KADAYIF
4 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
YARIM YEMEK KAŞIĞI TERE YAĞ

1 SU BARDAĞI CEVİZ
KREMASI İÇİN
1 PAKET PASTA KREMASI
1 LT SÜT
1 KAHVE FİNCANI MISIR NİŞASTASI
1 KAHVE FİNCANI UN
4 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
Yapılışı: BİR TENCEREYE KADAYIFI TEREYAĞINI 4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKERİ KOYUP PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVURALIM VE CEVİZLERİ İLAVE EDİP KAVURALIM
KREMANIN HAZIRLANIŞI
1 LT SÜTE UNU,MISIR NİŞASTASINI VE ŞEKERİ İLAVE EDİP MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR PİŞİRELİM VE ALTINI KAPATTIKTAN SONRA YAVAŞ YAVAŞ PASTA KREMASINI KARIŞTIRARAK YEDİRELİM DAHA SONRA BORCAMA İLK OLARAK KADAYIFLI KARIŞIMIN YARISINI DİBİNE SERELİM TEKRAR ÜSTÜNE KARIŞIMIN TAMAMINI DÖKELİM VE KALAN KADAYIFLARIDA ÜSTÜNE BOŞALTALIM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder