Tas Kebabı | Tarih: 28.09.2009 | Yazdır |
Malzemeler: az dana içyağı,yarım kilo kuşbaşı dana eti,bir büyük baş kuru soğan,bir tutam maydonoz,tuz,karabiber,pirinç,tereyağı |
|
Yapılışı: tencerenin ortasına yuvarlak bir şekilde ince doğranmış içyağı döşenir(etin tasın altında pişerken yapışmaması için) üstüne kuşbaşı et konur,üstüne halka doğranmış soğan,doğranmış maydonoz,tuz,karabiber konur.üstüne bütün malzemeyi içine alacak yuvarlak bir tas kapatılır.tasın üstüne ağırlık yapacak bir havan veya taş konur.aydın'da bu yemek için özel taslar vardır.tasın etrafına tencerenin üçte biri kadar su konur.kısık ateşte bir saat pişirilir.su azalırsa su ilave edilir.bu suya az tereyağı konur,pirinç suya salınır.pilav pişince tas kaldırılır. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder