Yapılışı: Enginarları yıkayın, baş
kısmını 3 santimetre genişliğinde kesin. Dıştaki kalın yapraklarını
ayıklayın ve tekrar yıkayın, 3 yemek kaşığı limon suyu konmuş suyun
içine koyun ve diğer işlemleri tamamlayana kadar orada bekletin.
Soğanları soyun, 4 parçaya bölün ve yarım santimetre kalınlıkta daire
şeklinde doğrayın. Havuçları kazıyın, 1 santimetre kalınlıkta doğrayın.
Enginarları limonlu sudan çıkarın ve yayvan bir tencereye dizin. Üzerine
havuç ve bezelyeyi yerleştirin, kendi sapıyla sıkı bağlanmış yarım
demet dereotunu koyun. Zeytinyağı, 4 yemek kaşığı limon suyu ve 1 1/4 su
bardağı sıcak su ekleyin. Kapağı kapatın 30-35 dakika pişirin.
Patatesleri soyun, 1 santimetreküp irilikte kesin, enginara ekleyin,
patates yumuşayıncaya kadar pişirin. Unu soğuk suda ezin, kalan limon
suyunu ilave edin karıştırarak pişen sebzelere ekleyin. Servis tabağına
enginarları açık tarafları üste gelecek şekilde koyun, kalan sebzeleri
üzerine yerleştirin. servis yapın. Afiyet olsun. |
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder