3 Nisan 2013 Çarşamba

KOLAY PİZZALAR



Malzemeler

tost ekmeği
lutenitsa - kahvaltılık sos
kaşar peyniri
zeytin yağı
kekik
Hazırlanışı

Tost ekmeklerini tepsiye dizelim, bir kase içerisinde kahvaltılık sosu
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştıralım. Bir fırça yardımı ile
ekmeklerin üzerine bu sosu sürelim. Kaşar peynirini rendeleyelim ve
ekmeklerin üzerine bolca yerleştirelim. Hazırlanan tost ekmeklerini
fırında peynirler eriyene kadar kızartalım. Üzerlerine az kekik
serperek sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

Not: Bulgaristan mutfağından tanıdığımız lutenitsa patlıcan, domates
ve kırmızı biberle yapılan bir sos olup daha çok kahvaltılarda ekmeğe
sürülerek tüketilir. Sizde lutenitsa yoksa annelerinizin hazırladığı
benzer içerikli sosları kullanabilir veya marketlerden hazır soslar
alabilirsiniz. Bildiğim kadarı ile ajvar sos ismiyle hazır sos
reyonlarında satılmakta.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder